Aanschaf van nieuwe schilderstellingen

14 november 2022 / Nieuws
schilderstellingen

Over het algemeen maken wij gebruik van de Layher Blitz steigers. Deze steigers staan erom bekend dat er met weinig onderdelen een steiger voor iedere situatie gebouwd kan worden. Dit merk is geschikt voor uiteenlopende werkzaamheden zoals voegen, zandstralen en stucwerk. Wij zijn overtuigd van de veiligheid van deze steigers en ze kunnen snel opgebouwd worden.

Voor één van onze opdrachtgevers in Bilthoven bleek het verstandig om te investeren in schilderstellingen. Deze steigers zijn speciaal ontwikkeld voor het uitvoeren van projectmatig onderhoud aan de eerste verdieping van eengezinswoningen. Door het unieke frame die speciaal is ontwikkeld op de maten van een standaard eengezinswoning kan deze steiger met een minimum aan losse onderdelen worden opgebouwd. Zo is de steiger nog sneller te verplaatsen.

De voordelen van een schilderstelling

Het grote voordeel van een schilderstelling ten opzichte van veel andere traditionele steigersystemen is dat de steiger niet verankerd hoeft te worden. Vanaf de werkvloer is de 1e verdieping van de woning goed bereikbaar. In combinatie met loopvloeren is een blok woningen zeer snel in te steigeren voor onderhoud- en renovatiewerkzaamheden. 

De torens van de steiger zijn gemakkelijk te koppelen met de loopvloeren. Zo is de gevel van de eerste verdieping van een woningblok in 1 keer bereikbaar. De werkvloer ligt op circa 3 meter hoogte en is toegankelijk via een losse ladder. Door het minimale gebruik van steigermateriaal blijft ook de begane grond van de woning goed te bereiken.

De gevel is goed af te schermen tegen regen en felle zon door middel van een kapconstructie. Dit zorgt ervoor dat de werkzaamheden beter te plannen zijn en dat de kwaliteit van de werkzaamheden beter gewaarborgd blijft. Ook kan de steiger volledig afgeschermd en verwarmd worden bij slecht weer. 

schilderopstelling

Maatwerk is bij ons vaak mogelijk

Een van onze opdrachtgevers heeft een lopend project waar onderhoud uitgevoerd moet worden aan 150 eengezinswoningen. Hun vraag was dan ook of wij zouden willen investeren in schilderstellingen. Vanwege het belang van onze opdrachtgever hebben wij ervoor gekozen om af te wijken van onze traditionele steigers en hebben wij de schilderstellingen aangeschaft. 

Wekelijks rijden wij naar Bilthoven toe om de steigers te demonteren en vervolgens weer voor ze op te bouwen bij het volgende woningblok. Zo is een veilige steiger gegarandeerd en kan onze opdrachtgever zonder onderbrekingen doorwerken aan het project. 

Heeft u ook een lopend project en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Maatwerk is vaak mogelijk. Ook kunt u bij ons terecht voor steigerverhuur.