Hydrofoberen

Het impregneren van een muur als onderdeel van gevelonderhoud.

Het hydrofoberen van uw gevel

Hydrofoberen betekent letterlijk ‘waterafstotend maken’ en is een vorm van impregneren. Bij het hydrofoberen van een gevel brengen wij met een rol applicatie een waterafstotende pasta crème aan op de buitenmuur om te voorkomen dat er vocht en vuil naar binnen kan dringen. 

Het hydrofoberen van uw gevel is noodzakelijk voor het behouden van schone gevels en om scheuren in het gevelwerk tegen te gaan. Door uw gevel waterafstotend te maken wordt uw gevel beschermd en dit resulteert in een langere levensduur. Wij zijn gespecialiseerd in het hydrofoberen van gevels en wanden, zodat u er zeker van kan zijn dat het goed uitgevoerd wordt. Naast het hydrofoberen kunt u bij ons terecht voor verschillende soorten gevelonderhoud, zoals het laten reinigen van uw gevel en voegwerk.

Hydrofoberen gevel: waarom is dit zo belangrijk?

Het laten hydrofoberen van uw gevel is belangrijk om te voorkomen dat vocht in het steen van uw buitenmuur kan binnendringen door slijtage en beschadigingen. Maar er zijn meer voordelen, deze zetten wij voor u op een rij:

  • De buitenmuur blijft langer goed
    Door uw gevel of muur te hydrofoberen kan het vuil zich minder snel aan de gevel hechten, waardoor u deze minder vaak hoeft te reinigen. Het vocht in de buitenmuur verlaagt de warmte-isolerende eigenschappen. Ook is het een voedingsbodem voor algen, schimmels en mossen.
  • Geen nare gevolgen van doorslaand vocht
    Doorslaand vocht kan vochtplekken op de binnen- en buitenmuren veroorzaken. Dit heeft onder andere schimmels, loskomend behang, afbladderende verf, muffe geurtjes in huis, beschadigd pleisterwerk, gescheurd metselwerk en groene aanslag als gevolg.
De gevel van een flatgebouw wordt behandeld met hydrofobeermiddel.
Gevel van een flatgebouw hydrofoberen.

Hydrofoberen metselwerk: uit laten voeren door een specialist

Om een goed en blijvend resultaat te kunnen behalen is het belangrijk dat het juiste type hydrofobeermiddel gebruikt wordt. Wij adviseren om een pasta gevelcrème aan te laten brengen met een rol applicatie en geven hierop 15 jaar afbouwende garantie

Wilt u het hydrofobeermiddel laten vloeien? Op dit product geven wij 8 jaar afbouwende garantie. Overweegt u om uw gevel of buitenmuur te laten hydrofoberen en bent u benieuwd naar de gemiddelde prijs in euro per vierkante meter? Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan. Bent u op zoek naar een betrouwbare partij in de steigerbouw en glazenwasserij? Wij regelen het voor u. Alles onder 1 dak dus. In de meeste gevallen kunnen wij erg snel schakelen. Neem contact met ons op!