Impregneren

Het impregneren van een muur als onderdeel van gevelonderhoud.

Het impregneren van uw gevel

Impregneren is het aanbrengen van een waterafstotend middel op de buitenmuur. Na het reinigen van de gevel zal er worden begonnen met het impregneren door een vloeiende straal met impregneermiddel van boven naar beneden over de gevel of muur te vloeien.

Het impregneren van gevels en wanden is onze specialisatie. Dus u bent verzekerd van kwaliteit. U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten gevelonderhoud. Zo kunnen wij onder andere reinigingswerkzaamheden en voegwerkzaamheden voor u uitvoeren. Neem contact met ons op via ons contactformulier!

Het belang van een gevel impregneren

Door slijtage en beschadigingen kan vocht in het steen van uw binnenmuur naar binnen dringen. Dit kunt u voorkomen door uw gevel waterafstotend te maken. Maar er zijn meer voordelen van het laten impregneren van uw gevel. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • Voorkomt vervelende gevolgen door doorslaand- of optrekkend vocht
    Vochtplekken op de binnen- en buitenmuren worden vaak veroorzaakt door doorslaand vocht of optrekkend vocht. Schimmels, loskomend behang, muffe geurtjes in huis, gescheurd metselwerk, groene aanslag en verf dat afbladdert is vaak het gevolg.
  • Langere levensduur van de buitenmuur
    Het vocht in de buitenmuur verlaagt de warmte-isolerende eigenschappen van de muur. Een vochtige muur is een perfecte leefomgeving voor schimmels, mossen en algen. Het impregneren van uw gevel zorgt ervoor dat vuil zich minder snel aan de gevel kan hechten, zodat u deze minder vaak hoeft te reinigen.
Gevelonderhoud impregneren
Gevelonderhoud impregneren

Impregneren gevel: uit laten voeren door een specialist

Wilt u door uw gevel te laten impregneren genieten van een blijvend resultaat? Dan is het belangrijk om het juiste impregneermiddel te gebruiken. Ons advies is om uw gevel te laten hydrofoberen, dit is een vorm van impregneren. Wij geven hierop 15 jaar afbouwende garantie.

Wilt u het impregneermiddel laten vloeien? Op het impregneren geven wij 8 jaar afbouwende garantie. Overweegt u om uw gevel of buitenmuur te laten impregneren en bent u benieuwd naar de gemiddelde prijs in euro per m2? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan. Bent u op zoek naar een betrouwbare partij in de steigerbouw en glazenwasserij? Wij hebben alles onder 1 dak en regelen het voor u. Neem gerust contact met ons op.