Gevelrenovatie

Het verankeren van een gevel als onderdeel van gevelrenovatie.

Gevelrenovatie: uw gevel weer als nieuw

Heeft u achterstallig onderhoud of zijn er visuele gebreken aan uw gevel waar u zich zorgen over maakt? Dan raden wij u aan om met ons een afspraak te maken voor gevelrenovatie. Wij kunnen een offerte op maat samenstellen en indien nodig een inspectierapport uitvoeren waarbij wij eventueel gebruik maken van hoogwerkers of drones. 

Het is belangrijk dat de buitengevel in goede staat verkeert. Een slecht onderhouden gevel kan vocht in uw spouw/isolatie veroorzaken. Dit kan mogelijk doorslaan naar uw binnenmuur met vocht en schimmel in de woning als resultaat. Wilt u dit voorkomen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. 

Mogelijke problemen die u kunt tegenkomen aan uw gevel zijn:

  • Scheuren in het metselwerk;
  • Schade aan de stenen door vocht, regen en vorst;
  • Voegen die scheuren en missen (lees verder op onze pagina voegwerk).

Mogelijkheden bij gevel renovatie

Wij voeren alle mogelijke reparatiewerkzaamheden aan uw gevel uit. Denk aan het behandelen of vervangen van rollages, lateien, balkankers of kozijnankers. Onze vakmensen hebben veel ervaring met allerlei soorten reparatiewerkzaamheden en lossen problemen zo efficiënt mogelijk op. 

Binnen onze gevel renovatie bieden we verschillende diensten:

Betonreparatie

We beginnen met het weghakken van twijfelachtig beton of beton waar scheuren in zitten. De betonijzers worden ontroest en eventueel aangepast voor de dekking. De reparaties worden afgewerkt met een kunststof aangepaste specie of minerale mortel. Hierbij is het de kunst om dichtbij de kleur en de structuur van de bestaande afwerking te blijven.

Balkonrenovatie

Balkons en galerijen zijn erg kwetsbaar, daarom vertonen deze vaak beschadigingen. Deze beschadigingen ogen niet mooi en verzwakken de constructie. Dit heeft vooral te maken met de verschillende weersinvloeden.

Gevelverankering

Een gevel is altijd verankerd aan de achterliggende constructie. Soms is dit een muur, soms een frame van beton of staal. De ankers waarmee de gevel vast zit kunnen hun kracht verliezen door slijtage, corrosie, vorst of stormschade. Het is belangrijk om de gevelverankering te laten inspecteren.

Metselbedrijf

Als voegbedrijf zijn we thuis in diverse vormen van metselwerk en hebben alle voegdisciplines onder de knie. Daarom werken wij veel voor (rijks)monumenten en andere bijzondere metsel- en voegprojecten. Professioneel, bij-de-tijd en met eer in het werk. En dat ziet u terug.

Na het uitvoeren van de gevelrenovatie is het belangrijk om uw gevel grondig te laten reinigen. Na de gevelreiniging kunt u de gevel laten impregneren of hydrofoberen. Door de gevel te impregneren of hydrofoberen brengen wij een beschermende laag aan. Deze laag beschermt de muur tegen verschillende weersinvloeden en bovendien tegen vuil.

De reparatiewerkzaamheden die belangrijk zijn bij de verankering en gevelonderhoud
Stuk van een muur opnieuw gemetseld als onderdeel van gevelonderhoud.

Gevelrenovatie kosten

Het renoveren van je gevel heeft veel verschillende onderdelen. Van de voegen tot de fundering kunnen er problemen ontstaan. Deze moeten allemaal professioneel gerepareerd worden. Vanzelfsprekend zullen aan de verschillende werkzaamheden verschillende gevelrenovatie prijzen hangen, deze kosten worden berekend per vierkante meter.

Wij laten u graag zien wat de exacte kosten zijn voor het laten reinigen van uw gevel. Via onze website kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Ook heeft u de mogelijkheid om meerdere offertes aan te vragen bij het afnemen van meerdere diensten.